palvelut kouluille

Esikoululaisista aina yliopisto-opiskelijoihin

Avaruuspuisto Väisälän päätarkoituksena on opettaa ja inspiroida koululaisia luonnontieteiden ja tekniikan pariin. Tarjoamme kouluille edullisia, mutta myös samalla erittäin korkealaatuisia palveluita aina planetaarionäytöksistä opastettuihin kierroksiin ja työpajoihin.

Planetaariosta löytyy sopivat elokuvat aina esikoululaisille ja jopa yliopiston tähtitieteenopiskelijoille. Lisäksi planetaariossa pystytään näyttämään livedemonstrointeja tähtitaivaasta.

Planetaarioon mahtuu kerralla 40 oppilasta ja yhden elokuvan hinta on  yhteensä koululaisilta 60€.
Planetaarioelokuva + observatoriokierros kustantaa yhteensä 80€.

Kierros yhdistää niin nykyaikaista tähtitiedettä kuin  myös tuorlan observatorion ja Yrjö Väisälän tähtitieteen historiaa. Kierros räätälöidään aina kuulijakunnan mukaan ja siitä inspiroituu niin esikoululainen kuin vaikka lukion fysiikanopiskelija.

Observatoriokierrokselle mahtuu kerralla 40 oppilasta ja kierroksen hinta on yhteensä koululaisilta 80€.

Liikkuva planetaario tarjoaa samat palvelut kuin Tuorlan Planetaario, mutta se pystytään siirtämään helposti esimerkiksi koulujen liikuntasaleihin. Yleisesti Liikkuvan planetaarion kokonaisuus on edullisempi oppilasta kohden mikäli koko koulun halutaan pääsevän kokemaan planetaario, sillä itse planetaarion tuominen liikuntasaliin on helpompaa verrattuna koko koulun oppilaiden liikuttamiseen Tuorlaan.

Liikkuvaan planetaarioon mahtuu maksimissaan 60 koululaista kerralla ja yksi näytös kustantaa 60€ + kuljetus-ja pystytyskustannukset.

Aurinkokuntakierroksella pääset tutustumaan Aurinkokuntaan hyvin visuaalisella ja konkreettisella tavalla. Kierros voi alkaa joko Planetaarion edestä tai Tuorlan Majatalolta riippuen kumpi suunta on sopivampi luokallenne.
Skaalaus: 1: 100 000 000 halkaisija ja 1: 10 000 000 000 etäisyys.

Aurinkokuntakierros on mahdollista käydä läpi omatoimisesti tai Avaruuspuisto Väisälän oppaan kanssa. Opastettu kierros kustantaa 80€ ja siihen on hyvä varata tunti aikaa.

Tähtitieteilijän luento on erityisesti suunnattu lukiolaisille. Luennolla käydään läpi tähtitieteilijöiden oppipolusta aina itse tutkimustyöhön saakka, joten se antaa hyvin informaatiota mahdollisesta tulevasta urapolusta.
Hinta: 60€
Kesto: 1 tunti (skaalattavissa lyhyemmäksi)

Komeettatyöpajassa tutustutaan ensin esitelmän muodossa komeettoihin kertomalla niiden ulkonäöstä, koostumuksesta, tutkimuksista ja mm. kiertoradoista. 
Teoriaosuuden jälkeen siirrytään tekemään omia komeettoja! Pajassa kerätään komeettojen ainesosia yhteen, jonka jälkeen kokonaisuus jäädytetään pikavauhdilla komeetaksi, josta saattaa purkautua jopa suihkuja! Komeettapajaan voi osallistua kerrallaan 20 oppilasta.

Hinta: Sopimuksen mukaan riippuen ryhmän koosta alkaen 130€
Kesto: 45 minuuttia

Avaruuspuisto Väisälä pyrkii kehittämään toimintaansa jatkuvasti ja tarjoamme lukuisia työpajoja koululaisille. Myös tulevaisuudessa saamme avattua interaktiivisen Väisälä-museon.