palvelut kouluille

Avaruuspuisto Väisälän päätarkoituksena on opettaa ja inspiroida koululaisia luonnontieteiden ja tekniikan pariin. Tarjoamme kouluille edullisia, mutta myös samalla erittäin korkealaatuisia palveluita aina planetaarionäytöksistä opastettuihin kierroksiin ja työpajoihin.

Planetaariosta löytyy sopivat elokuvat aina esikoululaisille ja jopa yliopiston tähtitieteenopiskelijoille. Lisäksi planetaariossa pystytään näyttämään livedemonstrointeja tähtitaivaasta.

Planetaarioon mahtuu kerralla 40 oppilasta ja yhden elokuvan hinta on  yhteensä koululaisilta 60€.
Planetaarioelokuva + observatoriokierros kustantaa yhteensä 80€.

Kierros yhdistää niin nykyaikaista tähtitiedettä kuin  myös tuorlan observatorion ja Yrjö Väisälän tähtitieteen historiaa. Kierros räätälöidään aina kuulijakunnan mukaan ja siitä inspiroituu niin esikoululainen kuin vaikka lukion fysiikanopiskelija.

Observatoriokierrokselle mahtuu kerralla 40 oppilasta ja kierroksen hinta on yhteensä koululaisilta 80€.

Liikkuva planetaario tarjoaa samat palvelut kuin Tuorlan Planetaario, mutta se pystytään siirtämään helposti esimerkiksi koulujen liikuntasaleihin. Yleisesti Liikkuvan planetaarion kokonaisuus on edullisempi oppilasta kohden mikäli koko koulun halutaan pääsevän kokemaan planetaario, sillä itse planetaarion tuominen liikuntasaliin on helpompaa verrattuna koko koulun oppilaiden liikuttamiseen Tuorlaan.

Liikkuvaan planetaarioon mahtuu maksimissaan 60 koululaista kerralla ja yksi näytös kustantaa 60€ + kuljetus-ja pystytyskustannukset.

Avaruuspuisto Väisälä pyrkii kehittämään toimintaansa jatkuvasti ja tarjoamme lukuisia työpajoja koululaisille. Myös tulevaisuudessa saamme avattua interaktiivisen Väisälä-museon, sekä mm. Aurinkonkunta Visualisoituna -polun, jonka mukana pääsee opastetusti tai itsenäisesti tutustumaan aurinkokuntaamme.