Kierrokset

Observatoriokierrokset

Avaruuspuisto Väisälässä on mahdollista tutustua Tuorlan observatorion rikkaaseen historiaan ja samalla oppia paljon nykytähtitieteestä. Kierroksella käydään Tuorlan Laukkavuoren läpi menevässä kalliotunnelissa, joka toimi Yrjö Väisälän optisena laboratoriona ja jossa edelleen hiotaan maailman tarkimpia peilejä ja linssejä, Suomen ja pohjoismaiden suurimmalla kaukoputkella, sekä tilaisuuden salliessa radioteleskoopilla ja Opteon Oy:n suurimmassa optiikkahiomossa.

Kierrokset mukautetaan aina vierailijoiden mukaan, joten lopussa universumin salat ovat hieman tutumpia niin esikoululaisille, kuin myös vaikkapa kokousvieraille. Tervetuloa oppimaan lisää valtaisasta universumistamme ja kuulemaan siitä, miten suomalainen tähtitiede ja tekniikka on ollut osana universumin mysteerien avaamisessa.

Yleisölle

Observatoriokierros alkaa aina planetaarion edestä ja kierros vie osallistujan mukanaan niin maan ääriin kalliotunneliin, kuin myös korkealle Suomen suurimmalle tähtitornille. 

Observatoriokierroksen kesto on 30-60 minuuttia. Yleisölle suunnatut observatoriokierrokset ilmoitetaan https://www.avaruuspuisto.fi/planetaario/ -osoitteessa.

Tervetuloa kokemaan uniikkeja elämyksiä Tuorlassa!

Yleisönäytösten hinnasto:

8€  observatoriokierros 

ryhmille

Observatoriokierrokset muokataan juuri ryhmällenne sopivaksi, niin, että jokainen osallistuja poistuu lopulta häkeltyneenä uudesta tiedosta ja Tuorlan historiasta. 

Olemme ryhmille joustavia aikataulullisesti ja tarjoamme observatoriokierrosten lisäksi mm. planetaarioelokuvia ja kokoustiloja.

Tervetuloa kokemaan uniikkeja elämyksiä Tuorlassa!

Ryhmien hinnasto:

120€ yksi elokuva (kesto 30 min)
120€ observatoriokierros (kesto 30-60 min)
200€ kaksi elokuvaa (kesto 60 min)
200€ yksi elokuva ja observatoriokierros (kesto 60-90 min)
250€ kaksi elokuvaa ja observatoriokierros (kesto 90-120 min)
150€ lasten syntymäpäivät sisältäen 1 elokuvan ja tähtitornilla vierailun (ohjelma 45 min ja tarjoilutilan käyttö 45 min)